Feladás dátuma: 2014. január 06., Hétfő

Diétás zabkeksz

  • 1 nagy tojás
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 60 g apró szemű zabpehely
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 2 banán (pici tejjel leturmixolva)
  • fél tk szódabikarbóna
  • édesítő
  • 1-2 dl tej
  • mehet bele:  mazsola, mogyoró (durvára darálva), étcsoki darabkák

 

Mindent belevágunk egy nagy edénybe, és alaposan összekavarjuk. Annyi tejet adjunk a masszához, hogy kézzel könnyen formálható legyen az alapanyag!

 Kis lepényszerű alakzatokat formálunk, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 170 fokon. Használjunk  szilikonos sütőlapot,hogy megkönnyítsük a munkánkat.

forrás: No-salty.hu

 

 

Proteines palacsinta

 

  • 3 db tojásfehérje  (vagy 2 pici egész tojás)
  • 40 g protein por
  • kb. 2 dl ásványvíz
  • pici olaj a serpenyő kikenéséhez

 

 

A tojásfehérjéket picit felverjük, majd hozzákeverjük a protein port és a vizet. A serpenyőt kikenjük egy pici olajjal, és szépen belecsurgatjuk a tésztát.

Alacsony lángon süssük! Várjuk meg, míg a széle megsül, és fakanállal könnyen alányúlva át tudjuk fordítani.

A töltelék legyen az ízlésednek megfelelő :-)

forrás: No-salty.hu

 

 

 

Protein szelet

 

  • 2 banán (kis tejjel turmixolva)
  • 100 g zabpehely
  • 50 g darált mandula és/vagy mogyoró
  • 30 g fehérjepor  (bátran kísérletezz az ízekkel )
  • fahéj
  • pici víz

 

Egy nagy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a banánpépet. Egy kis vizet keverjünk a masszához. Ha egy másnapos besűrűsödött főzelék állagot sikerül prezentálni, akkor nem járunk rossz helyen!  Kanalazzuk bele az alkotásunkat egy kisebb tepsi/őzgerinc formába. Az a jó, ha olyan 3 centi körül lesz a magassága a tésztának. Ha vékonyabb, akkor roppanósabb, ha vastagabb, akkor puhább lesz.

160 fokon nagyjából fél óráig süssük. Csak, ha kihűlt, akkor szeleteljük fel!

forrás:No-salty.hu

 

Csoki-proteines muffin

 

  • 1 tojás
  • 30 g csokis fehérjepor
  • 70 g apróbb szemű zabpehely
  • 125 g zsírszegény túró
  • 3 tk natúr kakaópor
  • pici fahéj és édesítő

 

 

Az egészet nagyjából 2 dl vízzel összekeverjük - itt arra ügyeljünk, hogy az állaga ne legyen nagyon folyós, se túl sűrű.
Szilikonos muffin formákba töltsük bele, és 180 fokon nagyjából 20 percig süssük. Célszerű kivárni, még a formában kihűl.

forrás:Más-tészta

 

 

Bögrés fehérje

Nagy kedvecem, ha nincs időm sütögetni :-)

 

  • 1 egész tojás
  • 2 ek fehérjepor
  • egy kevés sütőpor
  • egy pici édesítő
  • egy csepp olaj
  • 1 ek víz

A hozzávalókat tedd egy nagy bögrébe, vagy egy kisebb  porcelán/jénai tálkába. Keverd össze. Tedd be a mikróba kb 3percre. Hasonló állaga lesz,mint a piskótának, csak hát alig szénhidráttal :-)

 

 

 

Feladás dátuma: 2012. november 17., Szombat

Sütőtökös zabkeksz

  • 30 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál virágméz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2bögrényi zabpehely 
  • kevés gyömbér
  • 8 bő evőkanál megsült sütőtökmassza

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd kicsit betesszük a hűtőbe, hogy a vaj megkeményedjen benne, könnyebben lehessen dolgozni vele. Kis golyókat formázunk sorra a sütőpapírral kibélelt tepsire, majd lelapogatjuk őket.

Különböző finomságokat is  szórhatunkt a tetejükre: kókuszreszeléket, cukrozott narancshéjat, marcipánmasszát.

 

 

 

Bögrés -mákos szőlővel

  • 2 tojás
  • édesítőszer
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre teljes kiörlésű liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 25 dkg fehér szőlő
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután csomómentes egynemű tésztává keverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett szőlővel, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

 

Sütőtökös - bazsalikomos tészta

  • 15 dkg széles metélt
  • 20 dkg sütőtökpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • sajt

Elkészítés:

Először a sütőtököt daraboljuk fel, majd sütőben süssük készre, és hagyjuk kicsit hűlni.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vajat, és nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük bele az előzőleg megsütött sütőtökpürét, az apróra felvágott bazsalikomot, és ízlés szerint fűszerezzük. Kézi habverővel keverjük simára, majd kevergetve főzzük néhány percig, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön.

A tésztát enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd rögtön tegyük rá az elkészült szószra. Alaposan forgassuk össze, és ha szükséges, sóval még ízesítsünk utána.

Tálaláskor a tésztát szórjuk meg reszelt sajttal és apróra összevágott bazsalikommal.

 

 

forrás: www.mindmegette.hu

 

Feladás dátuma: 2012. július 06., Péntek

Citromfagyi

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 db citrom leve
  • édesítő,ízlés szerint ( válaszd a számodra legmegfelelőbbet)

A joghurtot habverővel verjük fel, majd adjuk hozzá az édesítőt ,2 citrom kifacsart levét, 1 citrom lereszelt héját. Ezt jól összedolgozzuk és műanyag dobozba tesszük, majd lefagyasztjuk a mélyhűtőben.

Időnként kavargassuk át, amíg teljesen meg nem fagy.

Fincsi :-)

 

 

 

Joghurtos áfonyafagyi

  • 25 dkg friss áfonya
  • ízlés szerint édesítő
  • 1-2 tk citromlé
  • 40-50 dkg natúr joghurt

A friss áfonyát  mossuk meg és egy kis serpenyőben melegítsük fel az édesítővel, míg levet nem ereszt, majd szűrjük át . Adjuk hozzá  a joghurtot, a citromlevet és egy órára  tegyük a  fagyasztóba. Ennyi idő elég, hogy elkészüljön, természetesen ilyenkor is keverjük át  félidőnél:-)

 

 

 

Feladás dátuma: 2012. január 19., Csütörtök

Rizses, zöldbabos rakott hús

  • 25-30 dkg darált hús (válassz  valamilyen baromfit)
  • 1 ek apróra vagdalt bacon
  • 15 dkg rizs
  • 1 doboz mirelit zöldbab (30 dkg)
  • 1 pohár tejföl
  • margarin a tepsi vagy sütőtál kikenéséhez
  • só, bors, fűszerpaprika
  • 1 tasak rakott hús fűszeralap (ha biztosra akarsz menni )
  • reszelt sajt a tetejére

 

A  apró kockára vágott bacont megpirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, előpároljuk. A tepsit/sütőtálat kikenjük margarinnal. Először a rizst (nyersen) a tál alján elosztjuk, erre jön a darált hús. Kicsi borsot és sót szórunk rá. Végül a zöldbab (fagyosan) következik.

A készen kapható fűszeralapot 0,5 l hideg vízben elkeverjük, és az egészre öntjük. A tejfölben elkeverünk egy mokkáskanálnyi pirospaprikát, és ezzel bevonjuk a zöldbabot.

A tetejére sajtot reszelünk, majd alufóliával lefedve 50 percet sütjük;190 fokon;majd még kb 10 percet pirítjuk.

 

 

 

Savanyúkáposztás csirkemell

 

  • 2 filézett csirkemell
  • 60 dkg burgonya
  • 25 dkg savanyúkáposzta
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma

 

A csirkemellet a  fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, sóval, borssal bedörzsöljük, majd tepsibe fektetjük,és kevés vizet aláöntve sütjük-pároljuk.  A meghámozott burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. A hús mellé tesszük, és félig megsütjük, közben a savanyú káposztát megmossuk, fedő alatt megpároljuk.

A húst és a hagymás burgonyát a tepsiből kivesszük. A visszamaradt zsíradék felét leöntjük. A többit elkeverjük a tejföllel.

A végén, rétegezzük: burgonya-hagyma-káposzta-csirkemell, és leöntjük a tejfölös szafttal, megsütjük.

 

 

 

Rakot zöldség barnarizzsel

 

  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • kb. 1-1,5 kg vegyes mirelit zöldség
  • 40 dkg darált hús (csirkemell)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3+2 ek olivaolaj
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk + 1 kk só
  • 0,5 tk őrölt feketebors
  • 2 dl barnarizs
  • 2 dl víz
  • min. 0,5 l tejföl

Egy nagy, mély lábosra vagy egy akkora serpenyőre van szükség, amiben a végén az összes hozzávalót meg tudjuk majd forgatni. Ha ez megvan, tegyünk a serpenyőbe 3 ek olívaolajat, forrósítsuk fel, kockázzuk bele a vöröshagymát, majd zúzzuk bele a fokhagymát, és pároljuk össze őket 2-3 perc alatt. Tegyük bele a pirospaprikát, pörköljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd tegyük bele a darált húst, a sót, a borsot, és alaposan forgassuk át, és főzzük őket közepes lángon 5 percig.Közben, míg a hús párolódik, a 2 dl rizst egy szűrőn mossuk át hideg vízzel, csepegtessük le. Egy kis lábosban forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, borítsuk bele a rizst. 1 percig pirítsuk, aztán öntsünk rá 2 dl vizet, 1 kk sót, és fedjük le. Forrás után vegyük lejebb a lángot, és addig főzzük, míg felszívja a vizet.

A fagyasztott zöldséget ne olvasszuk ki, borítsuk a húsra, keverjük el benne, pároljuk együtt őket további 5 percig, ha szükséges, sózzuk még meg. Ha a rizs beszívta a vizet, akkor ezt is borítsuk serpenyőbe ismét forgassuk át.

Vegyünk elő egy akkora mély jénait vagy tepsit, amibe ez belefér. Borítsuk bele, majd egyenletesen osszuk el. A tetejére öntsük rá a tejfölt, simítsuk el, egy-két csipet pirospaprikával szórjuk meg. Ne fedjük le! A sütőt melegítsuk elő 200 fokra, és süssük 40 percig, majd tekerjük fel a hőfokot 220-ra, kapcsoljuk grill funkcióra, és pirítsuk meg a tetejét.

 

 

 

Rakott brokkoli

  • 1 kg brokkoli
  • 15 dkg  sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 60 dkg csirkemell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 2 ek vaj

 

A brokkolit  szedjük rózsáira  és sós vízben főzzük. A vízbe beledobunk 4-5 gerezd fokhagymát és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Amíg megfő, addig a  csirkemellet végkony csíkokra vágjuk, megsózzuk és kevés olajon megsütjük.Ha készen vagyunk ezekkel egy tűzálló tálat kivajazunk, és brokkoli felét az edény aljára tesszük. Erre jön a sült csirkemell. Ezt beborítjuk a csíkokra vágott baconnel, majd a maradék brokkoli kerül rá. A következő réteg a tejföl és végezetül a reszelt sajt kerül a tetejére.

Előmelegített forró sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz. (kb. 20-25 perc)

 

 

 

Sajtos rakott tök

  • 1 db közepes zsenge tök
  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g  mozzarella
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

A tököt meghámozzuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat kisebb cikkekre.Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik.

A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a rakottasra, hogy mindenhova jusson. A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával.  Kevés olívaolajat locsolunk  rá ,és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. (Nem kell lefedni.)

Ha megsült, kivesszük a sütőből és beborítjuk a szeletelt mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Első oldal     Előző oldal     

Következő oldal      Utolsó oldal

1 2

Szabó Judit Órarendje

2014. október 27., Hétfő

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. október 28., Kedd

18:00-19:00 Intenzív alakformálás
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. október 29., Szerda

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. október 30., Csütörtök

18:00-19:00 Intenzív alakformálás
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. október 31., Péntek

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 01., Szombat

:-)

2014. november 02., Vasárnap

:-)

2014. november 03., Hétfő

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 04., Kedd

18:00-19:00 Intenzív alakformálás
Sportcsarnok, Szekszárd
19:15-20:15 TRX

2014. november 05., Szerda

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 06., Csütörtök

18:00-19:00 TRX-Köredzés
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 07., Péntek

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 08., Szombat

:-)

2014. november 09., Vasárnap

:-)

2014. november 10., Hétfő

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 11., Kedd

18.0:-19:00 Intenzív alakformálás
Sportcsarnok, Szekszárd

19:15-20:15 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 12., Szerda

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 13., Csütörtök

18:00-19:00 TRX - Köredzés
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 14., Péntek

18:00-19:00 TRX
Sportcsarnok, Szekszárd

2014. november 15., Szombat

:-)

2014. november 16., Vasárnap

:-)

Nincs több megjeleníthető nap.

  • горящие туры в Египет из Киева
  • горящие туры в Грецию из Киева
  • горящие туры в Кипр из Киева
  • горящие туры в Турцию из Киева
  • http://touravia.com.ua/
  • Keress meg a Facebook-on!

    Keress meg a Facebook-on! Kapcsolatfelvétel
    ..:: híreim :: magamról :: képek :: videók :: receptek :: ezeket ajánlom ::..
    ..:: órarend :: főoldal :: partnerek :: kapcsolat ::..
    Powered by BalatonWeb design-studio